Intermodellbau 2001 i Dortmund

De var lige ved at vores tur til Dortmund i år ikke blev til noget. Jyllænderne ville spare så meget at det kun blev en endagstur – for dem !

Heldigvis syntes Henrik at det skulle være en rigtig tur så han lagde bil til. Og således kunne Henrik., Søren og undertegnede igen komme til en af Europas største oplevelser for os modeltogs-entusiaster. Vi tog af sted onsdag eftermiddag. På vej mod Dortmund fandt vi et dejligt lille hotel lige nord for Münster. Aften øl og derefter godnat.

Se vi havde jo valgt at bruge torsdag og fredag fordi vi troede at vi så kunne få lidt bedre plads på messen. Fredag var rigtig god men torsdagen var særdeles vel besøgt af mange – men heldigvis kun meget få børn!!

Det var som vanligt meget imponerende at komme indenfor i messehallerne, og jeg tror at Henrik blev så overvældet at han ikke nåede mere end de 3 haller med modeljernbaner. Søren og jeg har jo besøgt messen før, så vi tog os også tid til en tur i de andre haller. Det er imponerende hvor meget værktøj man kan købe til modelbygning ! Nå vi fik både set en masse modeltog og spist en enkelt wurst inden det var tid til at finde et passende natlogi. Vi fandt efter lidt søgen et udmærket hotel lidt nordvest for Dortmund. Inden aftensmaden oplevede vi Henriks evner som en god vært ! Han havde taget en elkedel med så vi kunne lave kaffe på værelset – og sandelig om ikke han fremtryllede både rødvin og Metaxa (græsk cognac – for dem der ikke ved)

For ikke at gentage vort eneste lille fejl fra torsdagen blev vi enige om at stå lidt tidligere op fredag morgen, for at komme ind på messen ved åbningstid. Det betød at vi havde ½ times ventetid, der så kunne bruges til at skylle morgenbrødet ned. Fredag blev så igen en dag blandt modelfreaks. Vi fik fotograferet en del - også video som flere af jer allerede har set, (Filmen findes i klubbens videobibliotek). Vi fik handlet meget og Henrik fik både en lille köf og en remise til samme, (der må snar være rejsegilde !) Søren købte vist mest værktøj og jeg fik købt både modelhuse, figurer og lidt skov.

Hjemturen forløb også tilfredsstillende og det passede tidsmæssig så godt at vi kunne spise aftensmad på det hotel vi boede på, på vej der ned. Dette sted: hotel ”Zum Timpen” i Ladbergen (www.timpen.de) kan anbefales til fremtidige messeture.

Lad det være sagt helt entydigt : busture er gode med et meget stort socialt islæt, men det er meget behageligt at sove i hotelseng og det er behageligt at køre i i Henriks Citroën. Så jeg tror helt bestemt at fremtidige messeture vil foregå med privat kørsel.

Tak til Søren og Henrik for en rigtig god tur!

Bjarne