Siden Sidst 3/01

Efter en lang god og varm sommer må vi nu konstatere at det er ved at blive efterår, med de forandringer som dette indebærer. Jeg håber alle har haft nogle rigtig gode ferieoplevelser.

Efteråret betyder jo også at vi endnu engang starter en sæson i NMJK. Bestyrelsen har allerede haft sit første møde. På dette møde er aftalt en del tiltag som kan ses andet steds i bladet. Dog skal rengøringsdagen den 6 oktober nævnes. Det lyder ikke særligt sjovt; men det plejer for dem som kommer at være hyggeligt og der lugter af sæbe når vi er færdige. Bare mød op til morgenkaffe, så fordeler vi opgaverne over spegepølsen.

Der arbejdes fortsat på at få kørestrømmen til at virke. Det har vi nu sagt i næsten 3 år; men nu skal det være. Det er besluttet at vi rigger strøm til, således at der kan køres analogt resten af året. Derefter er det også besluttet at vi bygger det hele om til digitaldrift. Dog vil Høng - Skælskør, stadig kunne køre analogt, såfremt en og anden vil prøvekøre sit materiel. Dette vil betyde enorme besparelser i arbejdstid på ombygning af strækninger og stationer.

Denne beslutning er selvfølgelig ikke gratis. Det vil betyde at køreplaner efter nytår kun kan køres digitalt, hvilket vil sige at der skal ombygges lokomotiver i såvel klubben som hos medlemmerne. Det formildende er dog at langt de fleste lokomotiver kan "nøjes" med decodere til en pris mellem 175 kr. - 220 kr. Det er bestyrelsens opfattelse at denne investering ligger på et overkommeligt leje.

I øvrigt kan jeg fortælle at man, såfremt man vil køre digitalt derhjemme, for tiden kan købe et Roco anlæg til ca 900 kr. og Lenz har netop udsendt et anlæg til ca 800 kr.

Vi vil altså resten af året prioritere kørsel på anlægget, frem for andet arbejde.

I september er der videoaften og i oktober får vi besøg af Lions Klub og DMJK. Her ser jeg jo gerne en masse medlemmer deltage således at vi får nogle hyggelige aftener og vi kan vise at vi kan køre over hele anlægget.

 

Vel mødt.        Dan