Udflugt til Farum Modeljernbaneklub

 

Endelig, og langt om længe, oprandt dagen, hvor vi skulle på besøg i Farum Modeljernbaneklub. Til de, hvor klubben er ukendt, kan det kort ridses op, at FMjk har bygget et modeljernbane anlæg med den gamle privatbane: København L - Farum - Slangerup, som forbillede.

FMjk har et næsten “færdigt” anlæg, selvom et modeljernbaneanlæg aldrig bliver færdigt. Man har lagt vægt på ikke at overlæsse anlægget, genskabe fem af stationerne, samt beholde idyllen fra den gamle Slangerupbane, som den så ud i tyverne. Valget af bane, betyder også at klubben bygger størstedelen af deres rullende materiel selv, dog var Heljans P-maskine også ude at køre på anlægget.

Dagen hvor vi besøgte klubben, var på deres månedlige køreaften, naturligvis med kørsel efter køreplan. Det lød jo meget interessant. FMjk er en af de klubber, hvor der er meget mere hjerterum, end husrum. Derfor var der allerede fra starten kaos i lokalet, som dårlig kunne rumme alle os fra NMJK. Bedre blev det ikke, da man opdagede at et af medlemmerne, som denne aften skulle være lokomotivfører, ikke var mødt op. Undertegnede blev herefter straks smidt til at køre det manglende medlemstog. SÅ GIK DET GALT. Lenz systemet brød ned, hele fire-fem gange. Det kommer der ud af at sætte en elektronikmand til at køre tog, eller også var det det faktum at, man kun havde en booster til hele anlægget. Nå, men resultatet blev, at uret blev stillet tilbage og kørslen forsatte. Efter endnu en kortslutning, blev køreplanen droppet, hip hip hurra, og der kørtes nu kun på må og få.

Nu begyndte den hyggelige snak om tog, at brede sig. Flere af os fandt ud i det tilstødende lokale, hvor blandt andet Robert underholdt, med sin store matematiske kunnen, eller mangel på samme (Robert kunne ikke regne ud, hvornår klubben har 25 års jubilæum! Men det har den i år!). Langsomt gik aftenen på hæld, og vejen til Næstved skulle nu findes. Der blev taget afsked med medlemmerne af FMjk, og lagt an til afgang mod Næstved.

Til sidst vil jeg opfordre de, der ikke var med på vores udflugt om - hvis man har tid, lyst og lejlighed - at kigge indenfor hos FMjk. Det er besøget værd. Jeg er allerede nu spændt på hvor vores næste udflugt går hen.

Farum Modeljenbaneklub har 25 års jubilæum d. 27. Oktober med åbent hus kl. 11:00 - 15:00

 

Kasper Bang Jensen