Siden Sidst

 

Så er det ved at være sommer og ferien nærmer sig. I år vil ferien for NMJK starte med fællesspisning efter afslutningen af Banebørstedagen den 21. juni. Husk at tilmelde jer til både dagen og spisningen. Klubben er vært for de, som deltager i Banebørstedagen.

I foråret har vi igen fået lavet en masse på vores anlæg. Dette på trods af, at fremmødet på vores klubaftner, ind imellem har været endog meget lavt. Hvad dette skyldes, er vanskeligt at vide. Mit gæt er, at vi er udsat for lidt apati efter det kæmpe arbejde, som har været udført på de seneste tre år. Det er meget forståeligt, og der skal da også være plads til lidt ”dovneri” en gang imellem.

Nu hvor vi har mulighed for at komme i gang med regelmæssig kørsel, kan vi pludselig huske, hvor stort et job det er at rense skinner, udarbejde en køreplan, sørge for at materiellet er på plads og i orden osv. Vi må imidlertid ikke lade os bedøve af skrækken for at udføre dette ”kedelige” arbejde. Det er nu, vi skal til at høste fordelene af de store arbejder og investeringer, vi i NMJK har foretaget de seneste år. Derfor vil jeg bede alle om at møde med ny energi efter ferien, således at vi kan komme i gang med køreplan og få vores materiel køreklart.

Der er blandt bestyrelsesmedlemmerne en vilje til at foretage indkøb af mere køreklart materiel, herunder Litr. MY (evt. med lyd), MA (evt. med lyd), MO osv. Derudover vil vi gerne have nogle epoke III personvogne og postvogne. Der strømmer jo den ene flotte model efter den anden til forretningerne, og det er for så vidt kun et spørgsmål om økonomi og prioritering.

Vi har også haft besøg fra ”Stationsbyen” den 24. april. De var meget overrasket over, hvor langt vi var kommet, siden de sidst var her (vist nok i 1992). De er meget imponeret over detaljer osv. Senest havde vi besøg af Kolding Modeljernbaneklub, som blev mindst ligeså imponeret og gentagne gange nævnte detaljeringen på anlægget. JO! – vi har en masse ting at være stolte af og det skal vi forstå at sætte pris på. Vi skal selv i højere grad nyde vores anlæg, være glade og tilfredse og nyde megen ros vi får fra nær og fjern. Når dette er sagt, skal man selvfølgelig også passe på vi ikke forfalder til overdreven selvtilfredshed, thi heri ligger en risiko for at klubben går i stå. Vi skal stadig udvikle os og finde på noget nyt. Vi er jo alle sammen fyldt med ideer og tanker, og det er bare med at klø på.

 Den 21. juni afholder vi Banebørstedag” for første gang. Det bliver uanset udfaldet ikke den sidste. Vi ønsker at gøre den til en tilbagevendende årlig begivenhed. Derfor er det vores opfattelse at det skal køre to eller tre gange før vi kan se om der er mulighed for at gøre en tradition ud af det. Det skal være en begivenhed, som alle modeljernbaneinteresserede glæder sig til. En dag, hvor vi kan mødes på en helt uformel måde og udveksle ideer, tanker, vise modeller, diskutere digitaldrift og se mulighederne ved alt det nye der sker indenfor MJ-hobbyen osv. For at vi kan få en rigtig god dag, vil jeg bede jer alle om at deltage i de praktiske gøremål. Det er bestemt ikke meningen at NMJK skal drænes for energi ved dette arrangement, men denne første gang skal vi høste erfaring, således at vi kan tilpasse organisationen til næste år. For at få så mange til at deltage, har vi bestemt at klubben er vært ved stegt flæsk, hvide kartofler og persillesovs på Appenæs Kro.

Må vi få en god dag og må alle i medlemmer af NMJK og jeres familier få en rigtig god og solrig ferie.

Første arbejdsdag efter ferien er mandag den 5. august.

                                                                                                                      

Direktøren