Siden sidst 2 - 2013

Sommeren er over os, hvad enten solen skinner eller regnen vælter ned, og det er sådan vi kender almindeligt dansk sommervejr. På samme måde kender vi klubben omkring sommerferien, hvor der efter et travlt forår og Banebørstedag er kommet lidt mere ro over klublokalet.

I lighed med andre år er der fra jul og indtil Banebørstedagen ydet en stor indsats i klubben for at få alle projekterne færdiggjort til fremvisning. Der er blevet tænkt og beregnet, der er knoklet i klubben, nogle har arbejdet hjemme med at få bygget til anlægget og der har været taget hverdage i brug, så der næsten var nogle i klubben hver dag i ugen op til Banebørstedagen. Udover at anlægget til stadighed krydres med detaljer og nye tiltag, så er det helt unikt at mange at de nye ting er hjemmelavede, og dermed ikke findes andre steder end i vores klub. Når de ting som fremstilles desuden ”slår” de fleste fabrikanters produkter, kan man kun blive stolt af at være en del af NMJK.

Det er en meget flot og fælles indsats der ydes af alle i klubben, og det er mit indtryk at både nye og vante gæster nød dagen i fulde drag. På selve dagen var lokalerne godt besøgt, og hele 17 forhandlere / sælgere havde fundet vej til Sydbyskolen med nyt og brugt modelbanemateriel til salg. Vejret var med os, og alt i alt virkede vores planlægning efter hensigten – dejligt. En stor tak til alle for en god Banebørstedag.

Rengøringsdagen var lidt hårdere end tidligere, idet vi fik sorteret i bund i utallige effekter som gennem mange år har stået i vejen under anlægget. Under Møns Klint og Høng blev der tømt helt ud, og det resulterede da også i et ordentligt læs til genbrugspladsen. På den måde får vi gjort plads til det nye arkiv, som er godt på vej med rullevogne (trollyer) og plastkasser. Vi må udnytte hver en kvadratmeter i klubben bedst muligt, og det kan kun gøres ved at have orden i tingene.

Netop sortering og oprydning bliver også lidt anderledes efter sommerferien, idet vi skal til at sortere vores affald bedre. Dagrenovation kan fortsat afleveres i skolens container men papkasser, ledningsstumper, øldåser, metal, træstykker osv. skal sorteres i andre bunker og køres på genbrugspladsen. Skolen har netop pointeret at containeren kun er til dagrenovation, og vi skulle nødig have en regning for at smide forkerte ting i containeren.

Den 24. august 2013 holder vi sommerfest og tilmeldingsliste ophænges i klubben. I år skal vi til Torben Valeur som bor i Hammer. Det bliver derfor en sommerfest, hvor vi kan råbe og synge uden naboerne generes J, men til gengæld kan der være lidt kørselskoordinering, da busserne ikke kører i det område af kommunen.

I år går klubbens udflugt til Jylland i weekenden den 5. – 6. oktober 2013. Nærmere om dette kommer på opslag i klubben og på hjemmesiden.

Alle klubbens medlemmer og familier samt venner af klubben ønskes en rigtig god sommer og på gensyn torsdag den 1. august 2013.

Thomas